tisdag 7 april 2009

Luftslottet som sprängdes

av Stieg Larsson

Tillbringade nästan hela helgen i sällskap med Lisbet Salander och Mikael Blomqvist. För sista gången nu eftersom boken är den avslutande i Millenuim serien. Lite tråkigt att lämna dom åt sitt öde...men det var nog på tiden också. För jag tyckte inte att den här sista delen var i samma klass som de två föregångarna. Höll nästan på att ge upp ett tag för jag lyckades inte engagera mig alls i början. Men nyfikenheten fick mig att läsa vidare och när jag kommit till halva boken började det äntligen bli lite mer spännande. Spänningen höll sen i sig till sista sidan vilket var trevligt. Tycker dock gott att historien kunde kortats ett antal sidor och stundtals var det så många poliser, åklagare och journalister att hålla reda på att jag nästan hade behövt en lista över alla.
Ska bli spännande att se hur de lyckats överföra detta till film sen.
Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson

2 kommentarer:

Emma sa...

äg mig nu ärligt, är Stieg Larsson något du skulle rekommendera för någon som inte gillar deckargrejer egentligen? För alla tjatar så om hans böcker men jag vet inte om jag ens orkar försöka.

Malin sa...

Ja, jag kan rekommendera den! Jag är verkligen ingen deckar läsare egentligen, läser väldigt sällan deckare men de här böckerna är verkligen bra. Fast jag hade lite svårt att komma in i första boken också men har man väl kommit förbi de första sidorna så är man fast.