onsdag 25 mars 2009

Toscana

Då var man hemma igen med en massa fina bilder av Toscana i huvudet och i kameran. Vi hade några intensiva dagar i Toscana och fick se mycket vackert.

Vårt hotell som låg en bit utanför Florens i byn Ruffina var toppen fint - vi var nästan de enda gästerna så vi kände oss väl omhändertagna av familjen som ägde hotellet. Hotellet låg fint med omgivande höga berg och vinodlingar.



Visst hade våren kommit lite längre i Italien än här hemma, vi såg magnoliaträd och körsbärsträd i full blom och nyutsprungna tulpaner! Annars hade vi lite otur med vädret för det var fasligt kallt, på mornarna snöade det till och med! Det snöade även när vi kom upp i bergen. Det blåste halv storm ibland och vi var väl inte riktigt förberedda på de kyliga vindarna utan hade bara vårjackor med oss. Vi slapp i alla fall regn och solen sken för det mesta. En dag hade vi riktigt fint väder och vi kunde till och med ta av oss jackorna en stund.



Florens var oerhört vackert - här från utsiktplatsen Piazza Michelangelo ser man hela staden i all dess prakt:

Bron Ponte Vecchio i Florens var otroligt vackert - mycket finare än jag hade trott:


En dag besökte vi Siena med dess unika torg som verkligen var fint. Kyrkan som låg strax intill med dess rikt utsmyckade fasad och interiör var en upplevelse att se också.





Vi hittade till (tack vare Maggan - vår GPS) små mysiga bergsstäder, några favoriter blev Fiesole - som låg i bergen ovanför Florens med en hänförande utsikt över hela staden. Radda in Chianti - en väldigt liten by högt uppe på ett berg och San Gimignano ännu en bergstad som man såg på flera mils avstånd där den tronade med alla sina torn högt uppe på ett berg. Här är ett av de kvarvarande tornen, det fanns bara 14 kvar men hade varit 70 en gång i tiden!

Vi körde omkring i en liten Fiat Panda - vi var jättenöjda med bilen även om den var lite seg i de branta backarna. Men på de smala vägarna var den smidig och i Florens var det skönt att ha en liten bil då gatorna var trånga.


Sista dagen åkte vi till västra Toscana och besökte bland annat Lucca, Pisa och badorten Viareggio. Här är några lyxhotell på vid den långa strandpromenaden i Viareggio.





Vi var jättenöjda med vår resa som verkligen var mycket lyckad (förutom de iskalla vindarna då...) och vi hade riktigt roligt! Jag var förundrad över att det var så bergigt runt Florens, riktiga alper låg runt med snö på topparna. Jättevackert landskap!

3 kommentarer:

Pumita sa...

Hittade till din resa från Ninni... och kan bara dra en djup suck: Vilken underbar resa! :)

Veronica sa...

Välkommen tillbaka till Sverige!

Ni hann ju med en hel del! Åt ni någon glass i San Gimignano?!

Kram

Malin sa...

Pumita: ja, det var helt underbart!

Veronica: nja...det var så kallt så vi var inte så sugna på glass tyvärr...:)