lördag 12 januari 2013

Jag ska egentligen inte jobba här

av Sara Beischer

Moa flyttar till storstaden från landet pga sin stora dröm att lyckas som skådespelare. Under tiden hon väntar på att få in en fot i branschen tar hon ett tillfälligt jobb på ett äldreboende.

Jobbet som vårdare på äldreboendet Liljebacken blir en chockartad upplevelse, hon kastas rakt in i den brutala verkligheten på ett hem för dementa och första dagen möter hon både död och diverse illaluktande kroppsvätskor. Moa hatar verkligen sitt jobb och hon hatar även de äldre och kan inte förstå hur någon frivilligt kan jobba på ett äldreboende en längre tid.

Att bli skådespelare visar sig dock svårare än hon först trodde och det tillfälliga jobbet blir mer permanent. I takt med att tiden går ändras även hennes syn på de äldre och demensvården av idag.

En välskriven bok om att växa upp och framför allt om synen på äldre i dagens samhälle som är mycket läsvärd!

Betyg: 4

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillade också den där boken, den fångade mig direkt även om jag tyckte att huvudkaraktären var ytlig och lite märklig. Jag sträckläste den under en och samma kväll...
/Anna

Pumita sa...

Gillade också den här boken, framför allt beskrivningen av samhällsklimatet och synen på de äldre. Har för mig att jag gav den en 3:a i betyg... det var lite snålt... 3,5 hade varit mer rätt men delar inte ut några halvor. :)