fredag 10 maj 2019

Strandcaféet

av Lucy Diamond

En typisk feelgood roman som inte kräver så mycket av läsaren. Ibland kan det vara skönt att läsa något där man inte behöver anstränga sig så mycket utan man kan bara koppla av och låta sig svepas med. Det är småmysigt och alla människor är antigen goda eller onda och man vet att de goda människorna kommer att vara de som drar längsta strået i slutet.

Boken handlar om Evie som aldrig riktigt känt att hon passat in någonstans. Hon känner sig missförstådd av sin familj och relationen med pojkvännen går bara på rutin. Så plötsligt dör hennes älskade moster och Evie ärver mosterns strandcafé, ett café där Evie vistats mycket som barn. Frågan är nu om hon ska lämna sitt jobb och pojkvän i London och flytta till kusten? Upplägget är ganska givet men allt går inte riktigt som Evie tänkt sig och hon får ta itu med både trilskande anställda och fördomar från ortens befolkning.

Jag märker att jag dras med i historien och tycker att den är trevlig för stunden. Bara man inte förväntar sig något djupare så är det en helt ok bok. Boken är den första i en serie och jag kan tänka mig att läsa fler böcker om Evie och hennes vänner.

Betyg: -3

Inga kommentarer: