fredag 27 mars 2020

Poste restante, ett brev till Locmaria

av Lorraine Fouchet

"Kärlek och humor på saltstänkt ö i Bretagne" står det på bokens omslag - det låter ju helt perfekt att fly bort till nu i dessa oroliga tider. Och det är verkligen en bok som man kan fly till när man vill hitta hopp om livet - jag älskade den! Författaren har gett ut ännu en bok på svenska och jag blev glatt överraskad när jag upptäckte att den stod i min bokhylla eftersom det var en av de böckerna som jag köpte på bokmässan förra året! Så nu kan jag se fram emot ännu en mysigt och charmig läsupplevelse. 

Italienska Chiara har växt upp med sin mamma - hon fick tidigt veta att hennes pappa dog innan hon föddes i en trafikolycka. En dag får hon veta av mammans bästa väninna att kanske hennes pappa inte alls är den hon trott utan en fransman från en ö i Bretagne. Chiara flyr sitt liv i Rom och tar färjan ut till den lilla ön och där börjar sökandet efter en pappa. 

Det är något magiskt med många franska böcker, de har en speciell charm och stil som jag verkligen gillar och det här är precis en sådan bok. 

Betyg: 5-

Inga kommentarer: