torsdag 30 oktober 2008

Tidsomställning och sovtåg

Alltså det här med vinter och sommartid är ju ingen hit. Jag tycker det är alldeles onödigt att hålla på och byta tid sådär. Idag läste jag också att det var några forskare som hade sett att det inträffar fler hjärtattacker när klockan ställs om. Och det är inte alls konstigt tycker jag - själv har jag jättesvårt att ställa om mig när man byter tid sådär. Har haft jättesvårt att somna sen i söndags när vi ställde tillbaka klockan. Min sömnrytm störs enormt av den där lilla timmen.

Jag har nämligen ett sovtåg.....Jo, det är sant. Mitt sovtåg brukar vanligen lämna perrongen mellan 22 och 23 någon gång, det innebär att jag måste vara på tåget någon gång under den timmen, alltså lägga mig då. Gör jag inte det får jag vänta på nästa avgång och den brukar inte avgå från stationen förrän vid 2.30! Har jag alltså inte somnat vid elva brukar jag få ligga till två tre innan jag kan somna. Därför blir det väldigt konstigt när man ställer om till vinter eller sommartid. Brukar ta några veckor att vänja om sig och få tåget att gå på rätt spår igen.

Och det här med sovtåg är inget tokigt jag kommit på själv, hörde det av en som jobbade med folk som har sömnsvårigheter och han beskrev sömnen som ett tåg som man ska hoppa på en viss tid för att kunna somna. Och jag kände igen mig direkt i hans beskrivning.

2 kommentarer:

Sanna sa...

Du är inte galen! Jag har sovtåg jag med och de är attans lätta att missa avgången på!

Anonym sa...

I norrland går inte tågen så ofta så här tvingas vi vara vakna rätt länge ... /norrlänning