måndag 11 maj 2009

Film-time!

I veckan har jag sett tre filmer. Först var jag på bio tillsammans med Ninnie och såg den franska filmen "Sommarminnen". Lite småmysig film men ingen höjdare kanske, kändes som den inte kunde bestämma sig för vad den handlade om egentligen.

En riktig höjdare var istället filmen jag såg igår "The Wretsler". Den handlar om wretslaren "Ram" som för tjugo år sen stod på toppen av sin karriär. Då var han hyllad och omsvärmad av alla. Nu kämpar han inte bara för sin överlevnad utan även mot sin allt mer sargade kropp. Det är Mickey Rourkes paradroll och han gör den fantastiskt bra. Det är nästan en skam att han inte fick en Oscar som han var nominerad för. Filmen känns väldigt äkta, nästan som en domukentär. Den är brutalt ärlig vad det gäller de otäcka slagsmål scenerna men även brutalt närgången när man får se den ensamme gamle hjälten i sin husvagn som är helt ensam och övergiven.
Bruce Springsteen har skrivit en fin sång till filmen:


Tidigare i veckan såg jag en annan film som påminde lite om "The Wrestler", den heter "Million dollar baby" och handlar om en kvinnlig boxare. Den var bra också men den bleknar lite i jämförelse med "The Wrestler".

1 kommentar:

Veronica sa...

Hej!

Alltid kul med filmtips! Har inte sett någon av de här filmerna :)

kram