lördag 19 april 2008

Analys av designmebloggen

Jag har låtit analysera min blogg! Resultatet blev följande:

Idealisten (NF) enligt Keirsey Temperament

“Människan i främsta rummet!”
Idealister är framförallt intresserade av människor och relationer - men på ett abstrakt plan. De återfinns ofta som exempelvis präster, psykologer eller politiska förkämpar
för bättre världar.
Mahatma Gandhi är den kanske mest kända Idealisten. Moral och andlighet är exempel på abstrakta människoorienterade begrepp som Idealister dras till - och ägnar en oerhört stor energi åt. De är ofta entusiastiska och fantasirika - och mår som allra bäst när de får möjlighet att hjälpa andra människor utvecklas.
Idealister har en talang för kreativa lösningar och relationer vilket gör att de ofta trivs bra med arbete som innebär att att snabbt sätta sig in i och lösa kommunikativa problem. Typexempel på detta är att arbeta som kommunikationskonsult, där de föredrar den första kreativa fasen och kundkontakten framför att planera och genomföra delmoment.
Idealister använder ofta abstrakta ord som “rättvisa”, “dröm”, “viktig” eller “harmoni” i samband med människor och relationer.
Vill du få en Idealists uppmärksamhet - pröva “det här är verkligen en inspirerande person!”.

Och

Den omtänksamme (ENFJ) enligt Jung-Myers Type

Den omtänksamme tenderar att idealisera människor och verksamheter de beundrar och anstränger sig hårt för att leva upp till dessa ideal. Detta kan innebära att de undertrycker sina egna behov och inte ger sig själva den omtanke och vila de unnar andra. De är mycket intresserade av vad andra tycker och vad de uppfattar som ett legitimt sätt att bete sig mot andra människor.
De föredrar ofta det talade ordet framför det skrivna och är ofta mycket uttrycksfulla. Den talangen får dem ofta att trivas i yrkesroller som innebär att tala inför publik - särskilt om det de talar om innehåller teoretiska och abstrakta element. De är dock väldigt angelägna om vad andra människor känner inför det de talar om och vill ofta försäkra sig om att andra människor mår bra innan de “tar plats” och berättar om sitt ämne. Nya idéer och böcker brukar inspirera Den omtänksamme - särskilt om de kan delas med människor som också uppskattar dem!


Kommentar: Förvånande nog stämmer bitar ganska bra in på mig...i liknande tester som jag gjort innan brukar jag hamna i kategorier som liknar dessa. Jag är intresserad av människor och relationer och är ganska fantasirik. Kreativ är jag ju också. Och det där med att tala inför publik kan ju stämma nu också. Och det där om att inte ta plats innan man vet att andra är ok stämmer precis!
Testet gjorde jag här.

Inga kommentarer: