söndag 29 november 2009

En lycklig liten ö

av: Lars Sund

Det här är en alldeles underbar liten bok! Så fantastiskt vackert skriven och så mysig! Det kan vara en av de bästa jag läst till och med. Det är humor, vackert, vemodigt och spännande - allt är samlat i den här bokens knappa 300 sidor.


Boken handlar om den lilla skärgårdsön Fagerö. Här går livet sin stilla gång och skärgårdsborna lever sina liv som de alltid gjort. En dag rycks de ur sin sömniga vardagslunk när ett lik flyter iland på deras lilla ö. Liket av en okänd man gör öborna upprörda men man beslutar att begrava honom på deras kyrkogård. Strax dyker ytterligare ett lik upp....och sen ett till.Ssnart har nästan hundra okända lik flutit iland på deras kära ö och kyrkogården riskerar att bli fullbelagd av okända människor.


Det finns mycket tänkvärt i boken om människors rädsla för det okända. Men framför allt är det en bok fylld med vackert skriven prosa, vissa partier i boken skulle jag nästan vilja skriva av och bevara eftersom det är så fint skrivet. Nu vill jag läsa mer av den här författaren som var okänd för mig innan jag läste den här boken.

Inga kommentarer: