tisdag 31 januari 2017

Kanada

av Richard Ford

Boken börjar bra - jag känner att det här kan bli riktigt bra! Jag gillar stilen och språket men snart drar historien iväg och blir så konstig och orealistisk att jag snabbt tappar intresset.

Tvillingarna Dell och Berner lämnas vind för våg när deras föräldrar plötsligt och oväntad begår ett bankrån. I boken får man följa Dells tankar om varför hans föräldrar väljer att begå ett så grovt brott.

Karaktärerna i boken är så utflippade och konstiga allihop, till och med obehagliga. Förutom att föräldrarna är egendomliga och obegripliga är hans syster Berner väldigt udda också. Den enda som är någotsånär "normal" är Dell.

Jag tappade intresset efter att Dell rest till Kanada (där han återigen möter den ena obehagliga och underliga typen efter den andra) och skummar igenom resten av boken som för övrigt är alldeles för lång och seg.

Betyg: 1

3 kommentarer:

Ninnie sa...

Den här boken har jag också läst, (när vi var i Paris!) och jag tyckte ungefär samma som du. Fast kanske lite positivare, här har jag skrivit om vad jag tyckte om den:
http://ninni-e.blogspot.se/2014/10/det-var-langesen-jag-skrev-nagra-ord-om.html

FREEDOMtravel sa...

Jag gillade faktiskt den här boken :)

Malin sa...

Jag vet Ninnie, jag fick boken av dig! Och har sparat den för jag trodde det var en jättebra bok....så mina förväntningar var nog lite för höga vilket gjorde att jag blev väldigt besviken och negativ till den...