fredag 25 september 2009

Prag!

(Bild lånad från Ninnie)


För två veckor sen befann jag mig i den vackra staden PRAG. En stad som verkligen präglas av sin spännande historia och det är imponerande att staden är så välbevarad då den upplevt så mycket genom åren. På Karlsbron en underbar vacker kväll i september.


En favorit plats i staden blev den lilla ön Kampa som var en liten lugn oas strax bortom alla turistfyllda gator. Här satt vi två kvällar och njöt av den fina utsikten över Karlsbron och alla fina hus som låg på ön.
Den lugna ön Kampa.


I den gamla staden fanns nåt att se i varje vrå. Massor av pampiga hus och i de trånga gränderna gömde sig små mysiga butiker.


I närheten av vårt hotell låg ett kloster, Strahov Monastery, med ett pampigt bibliotek. Huvudattraktionen, Filosofi salen var typiskt nog under renovering men Teologi salen var också imponerande med sina takmålningar.

En sal i det vackra biblioteket i klostret.

Vid den enorma Pragborgen låg en liten gata kallad Guldgränden med små hus insprängda i muren.

Ett av de små husen på Guldgränden.Vi avslutade vårt besök i Prag med att i kvällningen ta en tur med en ångbåt på floden Vltava som går genom staden. Eftersom jag inte bara var där för nöjes skull så hann vi inte med att se allt. På den korta tiden vi var där hann vi med mycket ändå och Prag är verkligen en stad som man skulle kunna spendera hur mycket tid som helst i.

1 kommentar:

Ninnie sa...

mmmm, så fint det var o så mysigt vi hade...tänk att man alltid uppskattar resor ännu mer när man kommer hem! När man är där har man fullt upp av att vara där...sen kommer man hem o minns allt det roliga. Samma med toscana resan som jag minns med glädje!