söndag 5 september 2010

Vindens skugga

av: Carlos Ruiz Zafón
Den här boken läste jag under min semester. Jag hade hört en massa gott om boken och var väldigt nyfiken på historien. Men jag tyckte att boken var oerhört överskattad. Visst är det en fantastisk historia och finurliga personporträtt men jag gillade aldrig stämningen i boken. Den var alldeles för mörk och hotfull på något sätt. Den saknade en glimt i ögat och lite humor - allt var mest elände och misär. Sen var berättelsen nog lite för mycket saga för min del - alltför orealistiska händelser får mig att tappa intresset, jag behöver en stark förankring i verkligheten.
Nej, jag totalsågar nog den här boken tyvärr - jag tog mig dock igenom hela boken så lite bra måste den ju varit i alla fall...eller så var det så att jag hade bara den boken med mig på semestern...

2 kommentarer:

Pumita sa...

Oj, så förvånad jag blir. Jag älskade stämningen i den här boken och persongalleriet som kändes så spanskt. Underbart! Visst är den bitvis dyster men man får tänka på när den utspelar sig. Med tanke på spansk historia, inbördeskrig och annat är det inte så konstigt. Själva storyn fick jag lite Hollywood-vibbar av men det är det enda negativa jag kan säga om boken.

Malin sa...

Ja, tänk vad olika man kan uppfatta böcker. Jag kom aldrig riktigt överrens med Vindens skugga.