tisdag 22 mars 2011

En dag till skänks

av: Anna Gavalda


Ännu en av mina favoritförfattare. Gavaldas speciella poetiska språk förför en alltid och så även i denna lilla bok. För den är verkligen liten, några hundra sidor och till formatet ser boken ut som en liten anteckningsbok.


Det här är en berättelse som utspelar sig under en dag då man får följa med några syskon som ska på bröllop. Första halvan av boken utspelar sig i bilen på väg till bröllopet. Två systrar, en bror och hans fru reser från Paris ut på landsbyggden tillsammans. Svägerskan framställs som snobbig och bacillrädd och systrarna driver med henne hela tiden. I slutet av boken får man dock förklaringen till svägerskans aviga sätt. Väl framme rymmer syskonen från bröllopet och söker upp yngste brodern som bor och jobbar på ett slott i närheten. Det blir en dag fylld av barndomsminnen - nästan som en sista dag i barndomen för de fyra syskonen. De vet att när de åker tillbaka kommer inget att bli detsamma igen - då kommer de att leva i sina respektive liv med alla vardagliga bekymmer utan barndomens kravlösa tillvaro.


Boken är lättsam och den innehåller även mycket fransk charm. Jag gillade första halvan av boken bäst - sen tyckte jag att boken blev lite för lättsam och spårade ut lite. Boken håller inte samma höga klass som hennes andra alster.


Betyg: 2+
Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om En dag till skänks av Anna Gavalda

2 kommentarer:

Ruth B. sa...

Du har så mange fine bilder på siden din.

Ha en fin dag.

frida sa...

Åh! Jag gillar också Anna Gavalda. Min favoritbok av henne är Tillsammans är man mindre ensam. =)