tisdag 30 augusti 2016

Öppnas i händelse av min död

av Liane Moriarty

Jag kommer in med helt fel förutsättningar för den här boken, jag tror nämligen att det är en deckare eller thriller. Det är dels hur omslaget är utformat som får mig att associera till deckare men även titeln. Allt blir lite fel med en gång alltså - jag läser i tron om att det är en deckare men sen visar det sig vara ett drama med feelgood inslag.

Boken har blivit en jättesuccé och boken har legat 50 veckor på bäst säljar listor i USA. Jag tycker inledningen är bra, visst är det spännande att veta varför maken har lämnat ett brev till sin fru som endast får öppnas i händelse av hans död. Men när brevet väl är öppnat så tappar jag intresset för boken. Jag har svårt för karaktärerna i boken, det finns ingen som jag direkt känner sympati med, möjligtvis den sörjande modern Rachel även om hon framställs lite väl mycket som martyr ibland. Jag har väldigt svårt att förstå vissa händelser och karaktärernas val också, speciellt triangeldramat med Tess och hennes man och kusin som för mig ter sig väldigt orealistiskt.

Det finns en hel del fördomar i boken också som jag stör mig på. Tex så är en tjock person automatiskt ful och oattraktiv, men när personen sen går ner i vikt blir hon plötsligt oemotståndlig och oerhört vacker - sånt retar mig eftersom det är så fördomsfullt.

Betyg:2-

2 kommentarer:

Ninnie sa...

Håller med!! Fattar inte att denna boken fått så mycket positiv uppmärksamhet???

FREEDOMtravel sa...

Jag var inte heller sådär överdrivet förtjust. Hyfsat underhållande med lite "enkel"