söndag 23 mars 2008

Läsvärt

Har precis läst ut boken: "En lördag i juli när jag var sju år" av Mary Lawson. En jättefin bok om familjeband, syskonavundsjuka och rivalitet. På baksidan står det att det är en bok som man inte kan lägga ifrån sig utan läser långt efter att klockan passerat midnatt och det var precis vad jag gjorde. Detta är handlingen (hämtat från http://www.adlibirs.se/):

Allt förändras den där varma vindstilla dagen i juli. Kate är sju år och har varit nere vid sjön och badat med sina två bröder Luke och Matt och lillasystern Bo. När de kommer tillbaka till huset kör en polisbil upp framför grinden. Ur kliver inte bara polismannen utan även byns pastor och doktor. Det har inträffat en tragisk olycka. Kate och hennes syskon blir föräldralösa, och bröderna får själva ta hand om sina yngre systrar, en situation som bäddar för många slitningar mellan syskonen.

Tjugo år senare är Kate en framgångsrik forskare i zoologi vid universitet i Toronto, men fortfarande påverkad av barndomens traumatiska händelser. Hon har delat in sitt liv i före och efter, och inte ens när hennes förhållande med Daniel börjar knaka i fogarna lyckas hon överbrygga den klyftan. Så kommer en inbjudan från hennes storebror Matt – och allting ställs på sin spets. Ligger tragedin i det förflutna eller i det närvarande? Och vad är egentligen ett bra liv?

Läs den om du kommer över den!

Inga kommentarer: