lördag 17 maj 2008

Augusta, bokmarknad och konstgjorda bakverk


Oj, vad man hinner mycket en lördag bara man tar sig upp tidigt och inte ligger och slappar.Imorses åkte mamma och jag till en handelsträdgård som firade Pelargonens dag. De hade massa olika sorters pelargoner och sånt kan ju jag inte motstå - jag kom hem med detta vackra exemplaret: Augusta heter den och har svagt rosa blommor. Hoppas den inte är alltför svår att klara av.

Efter handelsträdgården handlade vi lite och sen var det middag. Efter att jag ätit åkte jag hem till bror J som gick och slet i trädgården. Han fick en liten välbehövlig paus medan jag var där.


På hemvägen sen passade jag på att stanna till vid en skoaffär i stan. Då upptäckte jag att det var bokmarknad i stan. En hel gata var full av bokstånd och sånt kan jag ju inte heller motstå. Köpte en pocketbok för 5:-! Vem som helst fick sälja böcker som de ville bli av med denna dagen plus att biblioteket sålde utgallrade böcker. Bra och trevligt arrangemang som jag hoppas återkommer.

Sista stoppet innan jag kom hem var butiken Flowers. De säljer endast konstgjorda blommor och jag har alltid varit lite skeptisk mot det men oj, vilka underbart vackra blommor de hade där. De såg verkligen inte alls konstgjorda ut utan var väldigt verklighetstrogna. Blev sugen på att köpa en krans till min dörr...men de var ganska dyra så det blev ingen. Men jag ska definitivt återkomma - kommer köpa något fint till E som är allergisk mot alla riktiga växter, det är ju bra att även folk med allergier kan ha fina blommor. Kan rekommendera ett besök på deras hemsida där de har hela sitt sortiment. De hade till och med konstgjorda bakverk. Denna tårta såg jag i affären, fast vad man ska med det till undrar jag ju?! Verklighetstrogen är den i alla fall.

Resten av dagen ska jag läsa i min bok som jag håller på med och se på Leila bakar i TV4+, (jättemysigt program) med mera. Man hinner som sagt mycket på en dag och dan är långt ifrån slut än.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina bilder på en väldigt vacker pelargon!

Lars sa...

Hej,

Hur är det med blomsterkvinnan idag ;0).

/L