tisdag 30 december 2014

Kvinnorna på stranden

av Tove Alsterdal

En deckare blev årets sista bok som bokklubben läste. Den handlar om den grymma människohandel som pågår i Europa utan att  det skrivs eller pratas så mycket om det. Fattiga flyktingar från Afrika tar sig via farliga båtresor till södra Europa, för de som lyckas ta sig i land - många omkommer i Medelhavet,  väntar oftast ett tufft liv under slavliknande förhållanden.

En amerikansk journalist bestämmer sig för att ta reda på mer och åker till Paris. Men något händer och när hans fru, Ally inte hört något av honom på flera dagar resor hon efter honom och nu börjar en jakt genom Europa efter sanningen om dels journalistens mystiska försvinnande men också om vad eller vem som ligger bakom denna människohandel med fattiga immigranter.

Jag har aldrig gillat deckare och tycker heller inte om den här boken, Det blir ett enda tröstlöst sökande efter ledtrådar som oftast inte leder någonstans känns det som. Jag tycker inte boken riktigt tar fart förrän sista tredjedelen då man äntligen kommer framåt i handlingen lite. Jag hade också hellre läst mer om immigranterna och deras resa och situation istället för Allys flängande hit och dit i Paris.

Boken har däremot fått väldigt bra kritik och är säkert en bra deckare för de som uppskattar den genren.

Betyg: 1+

Inga kommentarer: