lördag 7 oktober 2017

Den där jävla döden

- vi ska alla dö så vi kan lika gärna prata om det
av Anna Lindman

Jag är livrädd för döden, inte kanske för själva dödsögonblicket men mer vad som händer sen (OM nu något händer sen...) och det där ofattbara och ogripbara att inte finnas till mer sen, att inte få vara med längre liksom....

Dödsögonblicket är annars något som de allra flesta verkar vara rädda för enligt den här boken. Men läser man boken kan man tröstas och även min rädsla för att inte finnas till lindrades faktiskt efter att ha läst Anna Lindmans bok.

Anna Lindman har gjort flera TV-serier om döden, religion och trosfrågor. Jag har slaviskt följt alla, speciellt TV serien "Döden, döden, döden" som var väldigt bra. Anna har ett sätt att komma nära och ställa alla de där obehagliga frågorna utan att det blir jobbigt. Hon möter verkligen alla med respekt och värme och får människor att öppna upp sig. Samtidigt får man följa hennes egna rädslor och funderingar kring svåra frågor. Hon är nu aktuell med ännu en TV -serie "Meningen med livet" i SVT.

Den här boken är en fördjupning av TV-serien kan man säga och går igenom alla olika aspekter med döden och dödsögonblicket. Tankeväckande - läs!

Betyg: 4

1 kommentar:

Ronny sa...

Jag blir nyfiken på den här boken. Jag har väl ingen överdriven ängslan för döden (just nu) men tankarna på den följer mig alltid och för mig är det snarast "passagen" som oroar mig - inte så mycket att min existens ska upphöra. Jo, lite så också; det där att inte få vara med längre. Det kan jag känna mig lite underlig inför.
Undertiteln är perfekt: "Vi ska alla dö så vi kan lika gärna prata om det". Vi, de alla flesta, drar oss för att prata om saken som vi ändå vet är både ofrånkomlig och det sista vi ska göra i livet.

Jag lånar de allra flesta böcker jag läser och sedan i somras är vårt kommunbibliotek stängt på grund av flyttning till nya lokaler - med tillkommen försening till i vår! Lilla filialen har inte så mycket att erbjuda men jag ska förhöra mig.

Tack för tipset!