fredag 26 september 2008

Avbrott i vardagen

Två dagar har gått som innehållit sköna avbrott i vardagen. Första avbrottet var i onsdags:

Av min fackförening var jag inbjuden till en föreläsning på onsdagskvällen. Thomas Fogdö höll ett seminarium för alla medlemmar. Jag har uppfattat Thomas Fogdö som en ganska allvarlig och lite försynt person när jag sett han i TV men det stämde inte alls. Han var riktigt rolig och bjöd verkligen på sig själv. Jag hade kunnat sitta och lyssna på honom mycket längre än de två timmar som föreläsningen varade.

Hans föreläsning handlade om att se möjligheter istället för hinder. Han pratade om uttrycket ”vinnarskalle” som en del idrottare får, om vad det egentligen står för och att vi alla kan bli det om vi ger oss själva chansen och inte är så kritiska jämt om oss själva. Han gillade inte uttrycket ”att man lär sig av sina misstag” utan ville istället påvisa att vi lär oss av våra framgångar lika mycket. Alla borde göra en framgångsanalys när vi lyckats med något och inte bara analysera misstagen. Mycket bra sagt tycker jag för det är ju ofta så att man grämer sig över sina misstag och glömmer bort de gånger man lyckas med något. Sen ansåg han att man är för hård mot sig själv när man ger sig själv kritik, skulle man ge den vassa kritiken som man ger sig själv till någon annan?

Mycket tänkvärt alltså!

Sen igår hade jag en helt underbar fin dag. Tillsammans med mina föräldrar åkte jag på en liten utflykt. Vi styrde kosan västerut och hamnade i Kungsbacka trakten. Målet var främst Tjolöholmsslott där vi tillbringade några timmar.


Det var helt ljuvligt fint där igår, solen sken och havet låg spegelblankt utan en enda krusning på vattenytan. Nedan en häger som speglar sig i vattenytan.Nästan helt folktomt var det också, endast en skola som höll orientering i området och så vi. I solen var det riktigt sommarvarmt. Även om inte alla höstfärger kommit fram än så var det ändå så vackert. Och lite höstfärger fanns det ju, här nedan en mur med vackra röda löv:




Efter besöket vid slottet åkte vi in till Kungsbacka och gick lite på stan och åt. Sen tog vi oss till köpcentret Freeport. Jag har bara varit här en gång tidigare och jag är förundrad över att det fortfarande kan existera, för även den här gången fanns det knappt en bil på den stora parkeringen och inte mycket folk gick i butikerna.
Efter shoppingen for vi hemåt. Även resan var en upplevelse – vi åkte på småvägar i det vackra septemberlandskapet. Förbi sjön Lyngern som även den låg spegelblank, och gårdar och små fina hus. En riktigt fin utflyktsdag!

1 kommentar:

Ninnie sa...

Å, vilka vackra bilder! Det är verkligen härligt när hösten är såhär fin!