måndag 6 oktober 2008

Polisorkestern som kom bort


Igår var det dags igen för söndagsfilm på Röda Kvarn tillsammans med kära systern och hennes man.

Det var nog första gången jag såg en israelisk film. Kul att se en film från ett land som man annars mest bara ser otäcka bilder från på nyheterna. Den här filmen utspelades i ett litet samhälle på landsbygden och man fick en inblick i hur det vardagliga livet ser ut i Israel. Inte alls så olikt ett vanligt svensson liv i ett litet svenskt samhälle...

Filmen hade den udda titeln "Polisorkestern som kom bort" och den titeln sammanfattar mycket bra vad handlingen gick ut på. En polisorkester från Egyptien kommer till Israel för en konsert men på flygplatsen kommer ingen och hämtar upp dom utan de får själva ta sig till platsen där de ska spela. Vilket inte visar sig så lätt alls.

Det var en mycket varm och rolig film. Duktiga skådespelare som med små miner visade en massa känslor och funderingar. Scenen där en av orkestermedlemmarna befinner sig på ett rullskridsko disco tillsammans med en lite tafatt israelisk man var riktigt dråplig.

Man gick verkligen ut ur biosalongen med ett leende på läpparna.


När jag kom hem såg jag ytterligare en film som var helt ok. Det var "Fun with Dick and Jane" med Jim Carrey. Carrey kan vara lite för överdriven och jobbig ibland men i den här filmen var han lagom galen och rolig.

Inga kommentarer: