söndag 13 juli 2014

Julia

av Annie Fortier

Anledningen till att jag köpte den här boken var mest på grund av att jag läste att den utspelades i Siena i Italien, en fascinerande och vacker gammal stad som jag besökt. Det är en äventyrsroman i stil med DaVinci koden med mycket fart och fläkt.

Så här beskrivs handlingen i boken:
Julie Jacobs ärver nycklar till en bankbox som finns i den italienska staden Siena. Tillsammans med nycklarna finns ett brev som berättar om en värdefull familjehemlighet. Snart påbörjar Julie en farofyllda resa till Italien för att söka efter sanningen om sin mamma och hennes släkting Giulietta.

Kan det vara så att det är samma Giulietta som var förälskad i den unge Romeo som en gång i tiden inspirerade Shakespeare att skriva Romeo och Julia? Kan det vara så att hon faktiskt är släkt med den verkliga Julia bakom den odödliga kärlekstragedin? Och är det så att det fortfarande finns en förbannelse som vilar över hennes släkt? Hon kommer snart att få veta mer kusligheter om hennes egen mammas plötsliga och för tidiga död. Och hon kommer också snart att träffa en man vid namn Romeo...

Romanen Julia är en stor internationell succé som kommer ut i trettio länder över hela världen. En gripande och spännande roman där historia och nutid vävs samman på ett mycket fängslande sätt.



Jag tyckte boken var bra och spännande. Det är fascinerande att få en inblick i hur man levde på 1300-talet, om man vandrar runt i en gammal stad som Siena kan man inte undvika att fundera på sånt. Kanske kan jag min Shakespeare lite för dåligt för att till fullo uppskatta referenserna till boken "Romeo och Julia" men det gör inte så mycket för själva handlingen i boken. Och när man läser på så finns det faktiskt belägg för att historien om Romeo och Julia härstammar från Siena, författarinnan har gjort djupa och noga efterforskningar.

Om man vill läsa en riktig bladvändare med lite historia, romantik och spänning är det en utmärkt bok.

Och vill man veta mer om författarinnan, som faktiskt är danska, kan man kolla in hennes hemsida: http://www.annefortier.com/

Betyg: 4

Inga kommentarer: