onsdag 2 april 2008

Förlåt alla skåningar och norrlänningar....

Vad är det med folk på landsbygden i Skåne och i Norrland?

Tittar på Grannfejden på TV3 och det slår aldrig fel, de trätande i programmet kommer nästan uteslutande från antigen skåne eller Norrland. Igår var de i Skåne och i förhandsvisningen på nästa program så verkar det vara Norrland som grannfejden utspelar sig i då det handlade om skoterköring och tanten talade med en norrländs brytning. Bor alla orginal i Skåne eller Norrland?

Aldrig att det har varit nåt program från någon storstad. Vad beror det på då? Jag antar att när man bor i en större stad så måste man ta mer hänsyn till sina grannar och man respekterar varann mer. De som bosätter sig ute i landsbygden tror att de kan göra vad som helst efterson de bor så. Men de har ju också grannar, någonstans går ju deras tomtgräns också fast de verkar tro att de är ensamma i byn.

Grannfejden är ett intressant program för man får verkligen insikt i människans psyke. Och människan har en jäkla integritet och de flesta ger sig inte -alla tror sig veta bäst och ha rätt. Jag har bara sett ett program där de båda stridande parterna kunde enas helt och till och med skratta om hur löjligt situationen var. Då hade de båda gått och inbildat sig saker om den andre och spätt på det med rykten och skvaller. Tänk om folk kunde prata mer rakt med varandra istället för att gå och irritera sig på folk.

Jag uppmanar i alla fall alla som vill veta mer om folks psyke att se på Grannfejden!

Inga kommentarer: