onsdag 30 april 2008

Arbetsförmedlingen

Idag har jag varit på informationsmöte på arbetsförmedlingen. Mötet var till för oss alla som nyss blivit arbetslösa. Men jag kan säga att det var bortkastade 40 minuter. Hon som höll i mötet var lite nervös och rörig och mest pratade hon om deras förträffliga hemsida och allt man kunde göra på den. Det verkade som om den skulle kunna fixa jobbet åt en i hur enkelt som helst. Jag är tveksam...

Idag är det då valborgsmässoafton! Kul för alla som jobbar och får ledigt några dagar! Själv längtar jag efter att inte vara ledig!

Önskar glad valborg med denna glada gosse:

tisdag 29 april 2008

Ute eller inne

Ute: sol, 21 grader och varma vårvindar
Inne: bokföringskurs, dammtussar och tvärdrag

Ja, det är inte lätt att sitta inne och läsa bokföring när solen lockar utanför fönstret. Har dock tvingat mig att sitta med min kurs hela förmiddagen. Men på eftermiddagen smet jag ut i solen ett tag.

Inget tisdagstema har det blivit heller - för lat för det idag...sånna här fina dagar ska man bara njuta av allt vackert ute!

Vill du ändå se tisdagstema som denna veckan hade fyrkantigt som tema kan du kolla här!

måndag 28 april 2008

Blogg tips

Jag har börjat läsa en ny blogg som jag kan tipsa om. Lullan skriver från Grönland där hon bor med sin son och man. Det är roligt att läsa om människor som bor i olika delar av världen. Speciellt kul att läsa en svenskas syn på det grönländska samhället. Intressant att jämföra livsstil och klimat med mera.
Förra veckan blev Lullan veckans bloggare! Nyfiken på hennes blogg så finns den här:
http://lulluns.blogspot.com/

fredag 25 april 2008

Veckans låt

Har ju tidigare skrivit att jag är en rocktjej men jag kan inte motstå sånna här sköna svängiga låtar. Ny fantastiskt bra låt med Kleerup och Titiyo "Longing for Lullabies":




PS: Visst liknar Titiyo Cher väldigt mycket?

torsdag 24 april 2008

Varför?

En ny stormarknad öppnade i stan igår och jag läser i BT att folk köade i flera timmar innan affären öppnade igår klockan 8.00 på invigningen. Mammor hade dragit up sina stackars barn (som hade tagit ledigt från skolan...hmm) redan vid fyra tiden för att vara först i kön. När sen dörrarna öppnades höll det på att bli kaos när folk trängde sig före i kön - smockan hängde i luften.

Jag bara undrar VARFÖR?

Affären ligger ju där den ligger...och det är ju bara en vanlig stormarknad bland flera tusen likande. Inte hade de några specialerbjudande heller (som tex - de första hundra kunderna får rabatt).

Så jag fattar ingenting....

Tillägg...

Måste lägga till en sak på min önskelista:
  • VÅRSKOR!
Var i stan idag och kollade i de flesta skoaffärerna men jag hittade inga. Måste säga att sko-modet just nu inte alls är i min smak. Platta öppna tygskor var det mest - inte alls snyggt eller praktiskt att gå i. Kanske skönt ett tag men såndana tygskor har ju en ganska kort livstid, de blir snabbt uttöjda och fula. Jag gjorde istället så att jag köpte likadana skor som jag köpte förra året! De hade kvar de skorna jag köpte på Wedins förra våren och som jag gick i hela sommaren sen. Supersköna med riktigt skinn. Nu sålde de dem för nästan halva priset också så det var ju bra. Lite tråkigt att köpa likadana skor igen men man vet ju vad man får - ett par som man trivs med. Men jag vill fortfarande ha ett par skor till...får fortsätta leta.

onsdag 23 april 2008

Önskelista

På min önskelista just nu:
  • ett jobb...(såklart)


  • en resa nånstans


  • söt vattenkanna från Indiska


  • snygg bolero från Laredoute

Ordlös onsdag










Igår på hemvägen fick jag se dessa underbara träd.


tisdag 22 april 2008

Där fick jag så jag teg...

För några veckor sen skrev jag om Grannfejden i TV3 och undrade varför det bara var skåningar och norrlänningar som inte kunde hålla sams. Ikväll utspelades programmet i Nitta, bara någon mil från där jag bor.... långt ifrån både Skåne och Norrland.

Tisdagstema

Dagens tema är naturmaterial - passande eftersom det är Earth Day idag!

Här är en bild på saluhallen i Avignon, Frankrike. Fasaden är täckt av gröna växter och mossa, man såg inte någon "vanlig" vägg alls utan bara grönt!




Fler bilder på naturmaterial hittar du här!

måndag 21 april 2008

Nytt på gång

Nya smycken är på gång....



söndag 20 april 2008

En sorts kärlek

Sitter med tårar i ögonen för jag har precis läst ut boken "En sorts kärlek" av Ray Kluun. En jättestark bok som handlar om ett par där frun drabbas av bröstcancer. Först var jag väldigt tveksam till att läsa boken, ämnet kändes alldeles för tungt och jobbigt. Jag började läsa i alla fall och märkte direkt att boken var skriven på ett lätt och stundtals komiskt sätt. Man fastnade ganska snabbt i boken med andra ord.

Boken är skriven ur mannens synvinkel och är en sann historia. Alla kapitel börjar med en strof ur en sång (mycket Bruce springsteen, U2 och Coldplay tex) eller från någon film (mest Monthy Python). Mannen spelar den snälle och hjälpsamme maken, han följer med på alla hemska behandlingar men när de kommer hem från sjukhuset så försvinner han snabbt ut i nöjeslivet. Han är notoriskt otrogen mot sin svårt sjuka fru och jag blir galen ibland på hans beteende. När frun till slut konfronterar honom har han tappat räkningen på alla tjejer han har haft men han gissar på runt 20-30 stycken. Samtidigt får frun reda på att cancern spridit sig och hon har nu inte långt kvar att leva. Ska mannen ta sig i kragen och tillbringa den sista tiden med sin fru som han trots allt älskar och deras treåriga dotte eller fortsätta springa runt på klubbar och dricka och rumla runt med älskrinnan?

Trots det tunga ämnet är det en mycket bra bok och definitivt en bok jag aldrig kommer att glömma. Men man får vara beredd på att man blir berörd.

lördag 19 april 2008

Analys av designmebloggen

Jag har låtit analysera min blogg! Resultatet blev följande:

Idealisten (NF) enligt Keirsey Temperament

“Människan i främsta rummet!”
Idealister är framförallt intresserade av människor och relationer - men på ett abstrakt plan. De återfinns ofta som exempelvis präster, psykologer eller politiska förkämpar
för bättre världar.
Mahatma Gandhi är den kanske mest kända Idealisten. Moral och andlighet är exempel på abstrakta människoorienterade begrepp som Idealister dras till - och ägnar en oerhört stor energi åt. De är ofta entusiastiska och fantasirika - och mår som allra bäst när de får möjlighet att hjälpa andra människor utvecklas.
Idealister har en talang för kreativa lösningar och relationer vilket gör att de ofta trivs bra med arbete som innebär att att snabbt sätta sig in i och lösa kommunikativa problem. Typexempel på detta är att arbeta som kommunikationskonsult, där de föredrar den första kreativa fasen och kundkontakten framför att planera och genomföra delmoment.
Idealister använder ofta abstrakta ord som “rättvisa”, “dröm”, “viktig” eller “harmoni” i samband med människor och relationer.
Vill du få en Idealists uppmärksamhet - pröva “det här är verkligen en inspirerande person!”.

Och

Den omtänksamme (ENFJ) enligt Jung-Myers Type

Den omtänksamme tenderar att idealisera människor och verksamheter de beundrar och anstränger sig hårt för att leva upp till dessa ideal. Detta kan innebära att de undertrycker sina egna behov och inte ger sig själva den omtanke och vila de unnar andra. De är mycket intresserade av vad andra tycker och vad de uppfattar som ett legitimt sätt att bete sig mot andra människor.
De föredrar ofta det talade ordet framför det skrivna och är ofta mycket uttrycksfulla. Den talangen får dem ofta att trivas i yrkesroller som innebär att tala inför publik - särskilt om det de talar om innehåller teoretiska och abstrakta element. De är dock väldigt angelägna om vad andra människor känner inför det de talar om och vill ofta försäkra sig om att andra människor mår bra innan de “tar plats” och berättar om sitt ämne. Nya idéer och böcker brukar inspirera Den omtänksamme - särskilt om de kan delas med människor som också uppskattar dem!


Kommentar: Förvånande nog stämmer bitar ganska bra in på mig...i liknande tester som jag gjort innan brukar jag hamna i kategorier som liknar dessa. Jag är intresserad av människor och relationer och är ganska fantasirik. Kreativ är jag ju också. Och det där med att tala inför publik kan ju stämma nu också. Och det där om att inte ta plats innan man vet att andra är ok stämmer precis!
Testet gjorde jag här.

Flickan som lekte med elden

Förra veckan läste jag klart Stieg Larssons bok "Flickan som lekte med elden".Jag tyckte den var bättre än ettan till och med, mer spännande och fartfylld. Lisbeth Salander är ju en stor favorit som jag redan skrivit i ett annat inlägg.
Det jag kan gå och fundera på om den här boken är Paolo Roberto. Han har en ganska stor och avgörande roll i boken men det jag undrar är om Stieg har frågat Paolo innan han skrev in homnom i boken? Sånt kan jag gå och klura på....

fredag 18 april 2008

Vårpromenad


Tog mig en liten vårpromenad idag på mitt vanliga promenadstråk - Ramnaparken.

Fotade lite:


Veckans låt

Äntligen en ny låt med Alanis Morisette!

"Underneath"

torsdag 17 april 2008

Förbjud det!

Plastikkirurgi.

Det borde vara förbjudet! Jag kan inte förstå att folk kan utsätta sig för det eller att läkare kan göra det. Det är så fel att man inte ska kunna åldras med värdighet utan måste till varje pris se så ung ut som möjligt. Vilka risker man tar, dels genom själva operationen - alla operationer innebär risker såsom infektioner tex, sen fyller man ut rynkor med ämnen som inte finns naturligt i kroppen. Ingen vet riktigt vad det gör med oss. De enda gångerna det är berättigat är vid missbildningar och av medicinska skäl.

Varför skriver jag nu detta då? Jo, jag såg Madonnas nya video för ett tag sen. Och jag tyckte att hon var så snygg, jag tänkte att oj, va vacker hon är! Senare hörde jag att hon opererat sig och jag såg en intervju med henne. Och hennes ansikte rörde sig inte! Kinderna var så fulla av vad hon nu sprutat in att när hon pratade och log så rörde sig inte kinderna. Istället fick hon konstiga rynkor vid näsan. Säkert hade hon gjort mer än kinderna men jag var som hypnositerad av de orörliga kinderna så jag tittade bara på dom. Men det är ju så synd! Speciellt att just hon gör så - hon har ju alltid varit en förebild och föregångare för flera generationer tjejer. Tänk om hon skulle strunta i att försöka se ut som 25 och istället visat sig som den snart 50-åriga kvinna hon är! Och vad blir nästa steg - jag menar hon är ju bara 50, hon har 30 år till hon fyller 80....hur komemr hon se ut då? Något hon inte kan operera är händerna(än så länge i alla fall - snart kan de väl fixa dom också så de ser ut som en tonårings) vilket syns här:


onsdag 16 april 2008

Ordlös onsdag

Längtan ut till solen....
Fler vackra bilder att titta på hittar du hos Nejma!

tisdag 15 april 2008

Vitsippor!

  • Solen skiner och värmer...
  • Fåglarna kvittrar...
  • Gruset knastrar under skorna...
  • Och vitsipporna har precis slagit ut!
= Vår!

Idag såg jag för första gången i år vitsippor! Finns inget som säger vår så som just vitsippor tycker jag. Tyvär hade jag inte kameran med mig. Får fota dom en annan dag.

Tisdagstema

Tema denna tisdag är HIMMEL.








Solen skiner på mörka moln över Bohuslän.


Se fler bilder här:


måndag 14 april 2008

Engla


Ikväll ska jag i alla fall tända ett ljus för lilla Engla. Det är så oerhört otäckt och hemskt att det kan hända sånt i vårt samhälle - jag är utan ord.

Trägen vinner...

Man ska aldrig ge upp...
Jag hade tänkt att skaffa mig svarta spetsgardiner till mitt sovrum. Men det var inte det lättaste, jag har varit i flera olika affärer som har gardiner men inte hittat några. Fick ett tips om att det skulle finnas på Åhlens men inte då...
Idag var jag återigen på en liten spaning efter svart spets... Hittade inga utan istället fanns det snygga vita, tunnare gardiner på Hemtex men det fanns bara en gardinlängd kvar av den i affären i stan. Fick reda på att det fanns två kvar i Knalleland så jag åkte dit. Väl där hittade jag svarta spetsgardiner! Dock fanns de bara kvar i panellängder men det var ju bättre än inget så jag slog till! Billiga var de också, halva priset som vanligt på Hemtex.

söndag 13 april 2008

Nybakat!

Det bidde inga halsband idag...istället blev det sånna här:


Smaskiga muffins...fick sån baklust när jag läste om vad min syster hade gjort igår.

Receptet tog jag här. Fast jag gjorde inga stora som i receptet utan mindre muffins - så jag fick 25 muffins istället för 6. Och jag fyllde alla med nougat.

lördag 12 april 2008

Inspirationen tillbaka


Idag har jag varit i skara igen....tredje gången jag är i Skaraborgsbyggden på bara tre veckor! Jag var bland annat återigen på Slöjddetaljer och inhandlade lite material. Jag känner mig verkligen sugen på att börja pärla nu igen! Har lite nya ideer på halsband som jag vill testa. Får se om jag kan komma igång med det redan imorron! Känns kul att inspirationen är tillbaka - har varit lite trögt nu ett tag. Som alltid när man går in på Slöjddetaljer kommer man ut med en massa små påsar med pärlor och smyckesdetaljer....



PS, föreläsningen gick bra! Kändes helt ok och jag tror att det var uppskattat. Fick lite fina blommor som tack för att jag ställde upp:

Gerbera är verkligen vackra blommor, man har bara aldrig råd att köpa dom för de är så dyra. Men bara några stycken så här är ju verkligen effektfullt!



fredag 11 april 2008

Veckans låt

En väldigt tidig Bon Jovi låt - innan de blev riktigt kända. Från deras andra skiva som jag nästan lyssnade sönder.
Only Lonely:

torsdag 10 april 2008

Fjärilar i magen....

Imorron ska jag ha en föreläsning för ett hundratal personer. Fast jag hatar att prata inför folk...eller i alla fall gjorde jag det när jag var ung. Jag kunde sjukskriva mig när det var föreläsningar i skolan så hemskt tyckte jag det var. Nu har jag haft en del föreläsningar och är mer van. Jag vet att inget farligt kan hända, stakar man sig och kommer av sig så är det inte hela världen. Nästan alla känner sig obekväma när de ska tala inför en stor folkmassa och det är inget konstigt med det.

Det som gör att det känns mycket lättare nu än i skolan är ju att nu är det ingen som ska bedömma det jag säger, jag pratar om mina egna erfarenheter och det finns inget rätt eller fel som jag kan säga eftersom det är mina upplevelser jag berättar om.

Fast ändå har man lite fjärilar i magen, och jag vet att jag alldeles innan jag ska gå fram och prata kommer att undra varför i hela friden jag tackade ja till att göra det?! Sen kommer jag gå fram med darriga ben till podiet...men sen väl där framme så brukar det släppa och man skärper sig istället och koncentrerar sig på sin uppgift.

Efteråt brukar det dock alltid kännas skönt och förhoppningsvis är man också nöjd med sitt framförande. Och är man inte nöjd så är man i alla fall glad att det är över!

Håll nu tummarna för mig imorron att allt går bra!

onsdag 9 april 2008

Ordlös onsdag



Fotot ingår i Ordlös onsdag.

En dag i veckan med bara bilder utan ord i bloggen.

Fler bilder att titta på finns här: Nejmas blogg.

tisdag 8 april 2008

Bågar

Idag har jag varit och beställt glasögon. Det var så svårt att välja men jag fick hjälp av dom i butiken - annars hade jag aldrig kunnat välja. Det blev ett par med ganska markanta bågar, jag hade egentligen tänkt att ta glasögon med bågar som knappt syns men sen tänkte jag om. Om jag ändå ska ha så kan de väl synas då. Svarta skalmar (heter det väl tror jag) och lite ljusare fram är dom. Nu blir det en spänd väntan i cirka 2 veckor då de ska vara klara.

måndag 7 april 2008

Punktering och fröken Salander

Denna veckan är det fullt ös hela veckan nästan. Fattar inte hur jag hann jobba innan....:) Och jag vet inte när jag ska hinna påbörja min nästa bokföringskurs. Fick hem del två av kursen i fredags. Får försöka boka in tid för den i min upptagna almanacka.

Idag har jag bytt däck på bilen, eller...inte jag såklart utan killarna på däckverkstaden. Jag hade punktering på ett sommardäck, så de fick laga det också. Återigen hade jag fått en spik i ett däck, det är andra gången det händer mig nu på kort tid. Kan folk inte låta bli att sprida ut en massa spik på vägarna där jag kör!?

Jag besökte mitt favoritbibliotek också, det på Göta. Lånade hem tre böcker som såg spännande ut. Jag har snart läst klart del två av Stieg Larssons Millenium serie. Del två är nog till och med bättre än ettan, såååå spännande! Lisbeth Salander är ju en klar favorit - vilken tuff tjej alltså! Det är nästan så att jag inte vill att boken ska ta slut...men som tur är finns det ju en del till sen i serien.

söndag 6 april 2008

Snö igen

Imorses var mina fina vårblommor täckta av snö... Typiskt april väder alltså, sol ena dagen och snö andra. Hoppas det var den sista snön vi fick nu i alla fall.

lördag 5 april 2008

Vår på balkongen

Nu har jag vår på min balkong!

fredag 4 april 2008

Veckans låt(ar)

Nu har det varit allt bra lugna låtar ett tag - jag är ju egentligen en mer rock`n roll tjej som gillar lite fartiga låtar. Därför kommer det bli mer rock i fortstättningen!
Skunk Anansie var ett band som jag lyssnade på mycket för flera år sen. Vet inte vad som hände med dom men de var superbra. Kunde inte välja vilken låt av dom som skulle bli veckans låt så det blir en Skunk Anansie kavalkad istället!

Weak:




I can dream:




Charity:


Tradera vinst!

Idag fick jag hem min Tradera vinst! Blev supernöjd med mitt smyckeskrin med vingar! Alldeles nytt var det också.

Snyggt va?

Glasögon...

Idag har jag varit på synundersökning....Det var mycket intressant för mig...jag har länge misstänkt att jag ser illa. Har varit lite orolig för att jag är nästan halvblind, vet att jag ser mycket dåligt på ena ögat. Men det var nog inte så illa som jag befarat, dock behöver jag tydligen glasögon. Mitt ena öga hade jag översyn på och optikern sa att jag nog inte använde det ögat så mycket utan hjärnan och det andra ögat överkompenserade det dåliga ögat.

Efter synundersökningen var det dags att prova ut bågar...hjälp va svårt det var då! Vet inte alls vad jag passar i, tyckte inte jag passade i några alls. Helst vill jag ha så diskreta glasögon som möjligt. Provade några som jag gillade som inte hade några markerade bågar men de sa att det inte var så modernt med sånna längre, nu ska man ha lite mer kraftiga bågar. De som jobbade där sa att jag passade i lite mer färgglada och varma färger men jag vet inte....

Bestämde inget idag utan ska dit igen nästa vecka och beställa glasögonen.

/Glasögonormen.....

torsdag 3 april 2008

Utflykt

Kort rapport idag bara:

Jag har varit borta hela dagen. Åkte tidigt imorses och har rest omkring i Falköpingstrakten. Varit i affärer, på vårmarknad, kollat in tranor, handlat smyckesdelar på Slöjddetaljer och köpt penseer i en handelsträdgård med mera.

onsdag 2 april 2008

Förlåt alla skåningar och norrlänningar....

Vad är det med folk på landsbygden i Skåne och i Norrland?

Tittar på Grannfejden på TV3 och det slår aldrig fel, de trätande i programmet kommer nästan uteslutande från antigen skåne eller Norrland. Igår var de i Skåne och i förhandsvisningen på nästa program så verkar det vara Norrland som grannfejden utspelar sig i då det handlade om skoterköring och tanten talade med en norrländs brytning. Bor alla orginal i Skåne eller Norrland?

Aldrig att det har varit nåt program från någon storstad. Vad beror det på då? Jag antar att när man bor i en större stad så måste man ta mer hänsyn till sina grannar och man respekterar varann mer. De som bosätter sig ute i landsbygden tror att de kan göra vad som helst efterson de bor så. Men de har ju också grannar, någonstans går ju deras tomtgräns också fast de verkar tro att de är ensamma i byn.

Grannfejden är ett intressant program för man får verkligen insikt i människans psyke. Och människan har en jäkla integritet och de flesta ger sig inte -alla tror sig veta bäst och ha rätt. Jag har bara sett ett program där de båda stridande parterna kunde enas helt och till och med skratta om hur löjligt situationen var. Då hade de båda gått och inbildat sig saker om den andre och spätt på det med rykten och skvaller. Tänk om folk kunde prata mer rakt med varandra istället för att gå och irritera sig på folk.

Jag uppmanar i alla fall alla som vill veta mer om folks psyke att se på Grannfejden!

tisdag 1 april 2008

Vår i luften

Idag är det vår! Min biltermometer visade 12 grader idag på eftermiddagen och solen värmde ordentligt!
Jag har varit och köpt en ny matta till mitt sovrum! Äntligen hittade jag en som jag tyckte om - har letat länge efter en som kunde passa.
Annars händer det inte så mycket...inte så mycket att skriva om för tillfället. Återkommer när jag får mer blogg-inspiration.